Default image

admin

Под мотото „Ракометниот терен е мојот свет“ стартуваа подготовките за второто издание на ракометниот камп „40х20“

„Во зависност од возраста на учесниците на кампот, предвидени се засебни програми по кои ќе се работи. Повозрасните ракометари/ки, родени 2008 година и поголеми, ќе работат доминантно индивидуални тренинзи, во мали групи, со тренери кои се докажани во работа со…

СТАРТУВАШЕ ВТОРАТА СЕЗОНА ОД ПРОЕКТОТ „РАКОМЕТ ЗА СЕКОЕ ДЕТЕ“ – ПОМАСОВЕН, НАДГРАДЕН И ОРГАНИЗИРАН!

Со стартот на учебната година и од неодамна отворената школа во Населба Лисиче во Општина Аеродром, стартуваше втората сезона од проектот Ракомет За Секое Дете, чиј што составен дел е најголемата и најдобро организираната школа за ракомет во Македонија, со…

Стартуваше премиерата на ракометниот камп „40х20“, организацијата на многу високо ниво

Во Понеделникот на прекрасниот брег на Охридското езеро стартуваше премиерното издание на ракометниот камп „40х20“ со учесници од Македонија, Шведска и Босна и Хереговина. Кампот е предвидено да трае до 24 Јуни, а на истиот ќе работат најдобрите македонски тренери…

ИСКУСНИ ТРЕНЕРИ,ПРЕДАВАЧИ И ГОСТИ ОД СТРАНСТВО НА ПРЕМИЕРНОTO ИЗДАНИЕ НА РАКОМЕТНИОТ КАМП „40х20“ ВО ОХРИД

КМГ Груп Спорт, агенцијата со големо искуство во реализација на спортски настани овој јуни во Охрид ќе го организира премиерното издание ракометниот камп „40х20“, како дел од проектот „Ракомет за секое дете“. Од 19 – 24 Јуни, во хотелскиот комплекс…

COMPLETE OFFER HANDBALL CAMP „40×20“

Six days of handball, education, socializing and fun in beautiful Ohrid: Six days of training, upgrading, education, swimming lessons, sightseeing of beautiful Ohrid and lots of socializing and fun for every child aged 7-16. Trainings with the best Macedonian coaches, top…

ИНТЕРВЈУ ЈАКОВЧЕ МАТЛИЕВСКИ: ДАЈТЕ МИ УСЛОВИ И ЌЕ НАПРАВАМ РЕПРЕЗЕНТАТИВЦИ ЗА МАКЕДОНИЈА ДА МОЖЕ ДА ИГРА НА ВРВНИ НАТПРЕВАРУВАЊА!

Во ракометните кругови е познат како неуморен ентузијаст, кој може цел ден да го мине во сала и да тренира со неговите ракометарчиња (како што ги нарекува). Самиот признава дека не бил голем ракометар, професионалната кариера му траела година –…

ЃОРГОНОСКИ: СОЗДАВАМЕ УСЛОВИ СЕКОЕ ДЕТЕ ДА ГИ ПОКАЖЕ СВОИТЕ АФИНИТЕТИ И РАЗВИЕ СВОЈОТ ТАЛЕНТ КОН РАКОМЕТОТ

После само четири месеци од како стратуваше проектот РАКОМЕТ ЗА СЕКОЕ ДЕТЕ, наменет за деца од 7-12 годишна возраст, во организација на агенцијата КМГ Груп Спорт се одржа првиот турнир на децата од школите кои ги опфаќа проектот во Велес, Општините…

НОВА ЛОКАЦИЈА ВО ОПШТИНА КИСЕЛА ВОДА – СКОПЈЕ

ООУ “Кирил Пејчиновиќ” во Општина Кисела Вода од синоќа е новата локација каде што нашите најмали ракометари како дел од проектот #РакометЗаСекоеДете ќе стекнуваат ракометно знаење, ќе се социјализираат, ќе се дружат и забавуваат. Секој вторник, петок и сабота со…

ПРОЕКТОТ #РАКОМЕТЗАСЕКОЕДЕТЕ СЕ ПРОШИРУВА И ВО ОПШТИНА ВЕЛЕС

Нашите мали ракометари од неодамна стартуваа со тренинзи во школата за ракомет во Велес. Проектот #РакометЗаСекоеДете преку школата за ракомет #ТОПКА е присутен на две локации на ниво на Општина Велес и тоа ООУ „Васил Главинов“ и ООУ „Блаже Конески“,…