Откриј го твојот ракометен потенцијал – развивај го твојот талент!

Добредојдовте на официјалната страна на проектот Ракомет За Секое Дете, кој е составен од три сегменти: школа за ракомет ТОПКА , наменета за момчиња и девојчиња на возраст од 6-12 години, Јуниор куп – турнирски систем на натпревари во мини ракомет и ракометен Камп 40х20 , кој секое лето се одржува во Охрид.
 
Школата за ракомет, како еден сегмент од проектот Ракомет За Секое Дете опфаќа едукација на момчиња и девојчиња од најрана возраст, запознавање со ракометната игра, развој на моторички способности, координација и правилен психофизички развој.
 
Школата за ракомет стартуваше со работа во месец Септември 2021 година, на територијата на Град Скопје и во Општина Велес, и брои повеќе од 220 членови и во својата генеза има создавање услови за секое дете да ги покаже своите афинитети и развие својот талент кон ракометот, но и да овозможи дружење и социјализација на момчиња и девојчиња на возраст од 6 -12 години. Покрај тренизните во сала, како основа на школата, во самиот процес на едукација се реализираат предавања и работилници во сегментите: здрава храна и здрав начин на живот и спортска психологија за деца од најрана возраст.
 
Обуката на децата ја вршат дипломирани професори по физичка култура, поранешни ракометари и педагози.
 
Се гледаме во сала!
Ракомет За Секое Дете

Скопје

О.О.У. "Блаже Конески" - Општина Аеродром

Тренер: Професор Ивана Ракиќ
Тренер: М-р Јаковче Матлиески

ТЕРМИНИ
Група м/ж од 6 до 8 години
Вторник – 18:00ч
Петок – 18:00ч

Група м/ж од 9 до 12 години
Вторник – 19:00ч
Четврток – 18:00ч
Сабота – 10:00ч

Контакт: 070 – 355 -141

О.О.У. "Лазо Трповски" – Општина Карпош

Тренер: Професор Благојче Весиќ

ТЕРМИНИ
Група м/ж од 6 до 8 години
Среда – 17:00ч
Сабота – 10:00ч

Група м/ж од 9 до 12 години
Вторник – 19:00ч
Четврток – 19:00ч
Сабота – 11:00ч

Контакт: 070 – 355 -141

О.О.У. "Кирил Пејчиновиќ" – Општина Кисела Вода

Тренер: М-р Јаковче Матлиески
Тренер: Професор Катарина Капсималева Контески

ТЕРМИНИ
Група м/ж од 6 до 8 години
Понеделник – 17:00ч
Среда – 17:00ч

Група м/ж од 9 до 12 години
Вторник – 19:00ч
Петок – 19:00ч
Сабота – 12:30ч

Контакт: 070 – 355 -141

О.О.У. "Димитар Македонски" - Населба Лисиче

Тренер: Професор Катарина Капсималева Констески

ТЕРМИНИ
Група м/ж од 6 до 8 години
Понеделник – 19:00ч
Четврток – 19:00ч

Група м/ж од 9 до 12 години
Вторник – 19:00ч
Петок – 20:00ч


Контакт: 070 – 355 -141

О.О.У. "Киро Глигоров" – Општина Центар

Тренер: Професор Благојче Весиќ

ТЕРМИНИ
Група м/ж од 6 до 8 години
Понеделник – 18:00ч
Среда – 18:00ч


Контакт: 070 – 355 -141

Велес

О.О.У. "Блаже Конески"

Тренер: Професор Злате Стојковски
Tренер: Професор Никола Василев

ТЕРМИНИ
Понеделник – 19:00ч
Четврток – 18:00ч
Сабота – 10:00ч
Контакт: 078 – 278 -950

О.О.У. "Кирил и Методиј"

Тренер: Професор Злате Стојковски
Tренер: Драгана Ристова

ТЕРМИНИ
Понеделник – 18:00ч
Среда – 18:00ч
Петок – 18:00ч
Контакт: 078 – 278 -950

О.О.У. "Васил Главинов"

Тренер: Професор Злате Стојковски
Tренер: Професор Никола Василев

ТЕРМИНИ
Понеделник – 19:15ч
Четврток – 19:15ч
Сабота – 11:00ч
Контакт: 078 – 278 -950

Зачлени се и биди дел од нашата екипа!

Новости и активности

  • Сите новости
  • Јуниор Куп
  • Камп 40х20
  • Ракомет За Секое Дете
  • Школа
Повеќе новости...

Нема повеќе содржина.

НАШИ
ПАРТНЕРИ

Обезбедуваме подобра иднина за нас и нашите деца!

partneri | Ракомет за секое дете

Контакт

Горан Ѓоргоноски,
координатор на проектот Ракомет За Секое Дете

(+389) 70 355 141

info@rakometzasekoedete.mk

Школа

Камп „40х20“

© 2023 Created by Maksim Sarafimovski