Ракомет За Секое Дете

  • All Post
  • Јуниор Куп
  • Камп 40х20
  • Ракомет За Секое Дете
  • Школа
ПЛАН И ПРОГРАМА НА РАКОМЕТНИОТ КАМП     „40х20“

Со реализација на програмата и планот за работа секој учесник на кампот, сопоставување на цели и задачи, ќе го збогати, усоврши и надгради своеторакометно знаење, на индивидуални и групни тренинзи и останатитеактивности со кои секој учесник на кампот ќе се стекне со следнитекарактеристики: ИНДИВИДУАЛНИ ТРЕНИНЗИ ПО ПОЗИЦИИ ВО РАКОМЕТОТ: Голмани: проверка на состојбата,…

Горан Ѓоргоноски од Ракомет За Секое Дете ќе биде дел од втората конференција HandballTalks

Координаторот на проектот Ракомет За Секое Дете, Горан Ѓоргоноски, ќе биде учесник на втората конференција Handball Talks, со работен наслов “Ракомет, утре”, во организација на најпознатиот регионален портал, Балкан Хендбал со техничка поддршка на РК Нексе од Нашице, која ќе се одржи на 3 и 4 Ноември во Нашице.Познати имиња од просторите на…

ПРОЕКТОТ „РАКОМЕТ ЗА СЕКОЕ ДЕТЕ“ ГО ПРОСЛАВИ ВТОРИОТ РОДЕНДЕН, СО НАТПРЕВАРИ, ТОРТА И ДРУЖЕЊЕ

Со првиот Јуниор Куп, турнир во мини ракомет, најголемата и најдобро организираната школа за ракомет во Македонија, дел од проектот Ракомет За Секое Дете, го прослави својот втор роденден и најубав начин ја најави третата сезона од своето постоење. Со натпревари помеѓу екипите составени од децата од школата, поделени според возраст и ракометно…

Втора година по ред македонскиот бисер Охрид е домаќин на ракометниот камп “40х20“

Со пристигнување на учесниците во Охрид, сместување, задолжување опрема и попладневни тренинзи, во неделата попладне стартуваше второто издание на ракометниот камп „40х20“ во Охрид. Деведесет момчиња и девојки од четири земји, на возраст од 7-17 години, следните 6 дена ќе ги до усовршуваат своите знаење во ракометната игра, ќе се дружат и забавуваат…

Повеќе новости...

Нема повеќе содржина.

За организаторот...

КМГ Груп Спорт е основач и организатор на проектот Ракомет За Секое Дете, кој го сочинуваат три сегменти: школа за ракомет ТОПКАлига во мини ракомет Јуниор Куп и ракометен камп „40х20“.

Последни новости

Категории

Контакт

Горан Ѓоргоноски,
координатор на проектот Ракомет За Секое Дете

(+389) 70 355 141

info@rakometzasekoedete.mk

Школа

Камп „40х20“

© 2023 Created by Maksim Sarafimovski