Школа

  • All Post
  • Јуниор Куп
  • Камп 40х20
  • Ракомет За Секое Дете
  • Школа
Горан Ѓоргоноски од Ракомет За Секое Дете ќе биде дел од втората конференција HandballTalks

Координаторот на проектот Ракомет За Секое Дете, Горан Ѓоргоноски, ќе биде учесник на втората конференција Handball Talks, со работен наслов “Ракомет, утре”, во организација на најпознатиот регионален портал, Балкан Хендбал со техничка поддршка на РК Нексе од Нашице, која ќе се одржи на 3 и 4 Ноември во Нашице.Познати имиња од просторите на…

ПРОЕКТОТ „РАКОМЕТ ЗА СЕКОЕ ДЕТЕ“ ГО ПРОСЛАВИ ВТОРИОТ РОДЕНДЕН, СО НАТПРЕВАРИ, ТОРТА И ДРУЖЕЊЕ

Со првиот Јуниор Куп, турнир во мини ракомет, најголемата и најдобро организираната школа за ракомет во Македонија, дел од проектот Ракомет За Секое Дете, го прослави својот втор роденден и најубав начин ја најави третата сезона од своето постоење. Со натпревари помеѓу екипите составени од децата од школата, поделени според возраст и ракометно…

Ѓоргоноски: Создаваме услови секое дете да ги покаже своите афинитети и развие својот талент кон ракометот

После само четири месеци од како стратуваше проектот РАКОМЕТ ЗА СЕКОЕ ДЕТЕ, наменет за деца од 7-12 годишна возраст, во организација на агенцијата КМГ Груп Спорт се одржа првиот турнир на децата од школите кои ги опфаќа проектот во Велес, Општините Аеродром, Кисела Вода, Карпош и Битола. Повеќе од 110 момчиња и девојчиња,…

За организаторот...

КМГ Груп Спорт е основач и организатор на проектот Ракомет За Секое Дете, кој го сочинуваат три сегменти: школа за ракомет ТОПКАлига во мини ракомет Јуниор Куп и ракометен камп „40х20“.

Последни новости

Категории

Контакт

Горан Ѓоргоноски,
координатор на проектот Ракомет За Секое Дете

(+389) 70 355 141

info@rakometzasekoedete.mk

Школа

Камп „40х20“

© 2023 Created by Maksim Sarafimovski